četrtek, 1. avgust 2013

Oznanila avgust 2013

POJDITE IN NAREDITE VSE NARODE ZA MOJE UČENCE
V Rio de Janeiru v Braziliji je v teh dneh potekal svetovni dan mladih, ki se ga je udeležilo več sto tisoč ljudi. Papež Frančišek je ob prihodu v Rio mlade pozdravil z besedami: »Nimam ne srebra, ne zlata, s seboj pa prinašam najbolj dragoceno stvar, ki mi je bila dana: Jezusa Kristusa. Prišel sem v njegovem imenu, da bi ohranil plamen bratske ljubezni, ki gori v vsakem srcu. Želim, da moj pozdrav doseže vsakogar in vse. Kristusov mir naj bo z vami!« Papeževe besede je nekoliko drugače izrazil tudi tamkajšnji škof v uvodni sv. maši:  »Najboljše darilo, ki ga lahko damo drugim, je prisotnost Kristusa, ki nas napolnjuje z ljubeznijo in razdajanjem.«
Naloga, da vsem oznanjamo Kristusa, je naloga slehernega kristjana. Svet potrebuje Kristusa. Čeprav se zdi, da bi v današnji krizi potrebovali predvsem srebro in zlato, pa je vendarle Kristus najdragocenejše darilo tudi za človeka sedanjega časa. Le on je izpolnitev najglobljih človekovih hrepenenj pa tudi rešitev za vse človeške probleme. Zato je resnično najdragocenejše darilo, ki ga lahko podarimo drug drugemu. Toda damo, podarimo lahko le tisto, kar imamo. Papež Frančišek nosi v sebi Kristusa, zato ga tudi lahko in ga želi podariti vsemu svetu, ne le mladim.
Čas dopustov, čas počitnic je lahko lepa priložnost, da napolnimo baterije svojega srca in da odpremo vrata Kristusu. Vzemimo si čas, da Kristusa odkrijemo v lepotah naše narave, da ga odkrijemo in spoznamo v moči Božje besede, v tišini … Tudi praznik Marijinega vnebovzetja sredi avgusta bo lahko lepa priložnost, da obnovimo in napolnimo svojega duha in odpremo vrata Kristusu.

Oznanila avgust 2013