sobota, 27. maj 2023

Oznanila, 28. maj 2023

 

Oznanila Srednja vas v Bohinju

 

28. 5.

ned.

BINKOŠTI

ž. cerkev

900

 

1130

++ župljani in dobrotniki; + Gregor Gartner, 2. obl., in vsi ++ Odoljnekovi (S 3);

KRST

29. 5.

pon.

Marija, Mati Cerkve

Sveti Duh

1900

++ družina Tičar (RL 135)

30. 5.

tor.

Kancij, Kancijan in Kancijanila, muč.

Stara Fužina

1900

+ Cilka Hodnik (p. n. Vazarjevih iz Č)

31. 5.

sre.

Obiskanje Device Marije, praznik

Sveti Duh

sv. Janez

1000

1900

zaobljubljena maša (p. n. Češnjica)

zaključek šmarnic

1. 6.

čet.

Justin, muč.

župnišče

1900

+ Zvone Klavora, 7. dan

2. 6.

pet.

Marcelin in Peter, muč.

DSM

župnišče

1000

1900

 

+ Stanko Medja in ++ Bertovi (Č 2) ter + Janko Jensterle in ++ Galetovi, obl.

3. 6.

sob.

Karel Lwanga in ugandski muč.

Sveti Duh

župnišče

1700

1900

POROKA: Kaja in Mitja

+ Alojz Petkoš, 2. obl.

4. 6.

ned.

SVETA TROJICA

ž. cerkev

900


1900

++ župljani in dobrotniki; + Joža Sodja (Zapolarjov) (p. n. sestre Minke z družino)

ŽPS


BLAGOSLOV KRIŽA NA MEVU

Kjer se na Mevu (Stara Fužina) začne pot na Vogar, stoji lepo znamenje – Patov križ. Nedavno ga je zob časa podrl na tla, domačini pa so ga s hitro akcijo obnovili in postavili nazaj na svoje mesto. Hvala Bojanu Travnu, Hlipovemu Toniju, Boltarjevemu Tinetu in Heleni Sodja za opravljeno akcijo! Na binkoštno nedeljo ob 18.00 bomo obnovljen križ blagoslovili in imeli pri njem tudi šmarnice s spremljevalnim programom. Od 17.30 naprej bo na Vornčkojci prost dostop do brezplačnega parkirišča. Lepo vabljeni iz cele fare!


PROSTOVOLJCI V DOMU SVETEGA MARTINA

Kot veste, je prostovoljstvo v Domu svetega Martina, ki je zajemalo predvsem dežuranje v sprejemnici, sprejem in usmerjanje obiskovalcev in/ali druženje s stanovalci doma, zaradi epidemije Covida 19 zamrlo. To delo prostovoljne pomoči želimo ponovno obuditi. Kdor bi želel na ta način izkazovati krščansko ljubezen do bližnjega, naj sporoči v dom, kjer se boste lahko dogovorili o obliki in časovnem okviru vašega prostovoljstva.


ZAOBLJUBLJENA SREDA

V sredo po binkoštih, 31. 5., bo v cerkvi Svetega Duha ob 10.00 še zadnja zaobljubljena maša v tem koledarskem letu. Maševal bo bistriški župnik g. Janez K. Burja. Vabljeni vsi Bohinjci!


SKLEP ŠMARNIC

V sredo, 31. 5., bo skupaj s šmarničarji iz bistriške župnije sveta maša in sklep šmarnic v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Ribčevem Lazu. Za zveste šmarničarje sledi sladoled.


OBISK STAREJŠIH NA DOMU

V četrtek, 1. 6., bom starejšim na domovih prinesel obhajilo v Srednjo vas, Studor in Staro Fužino, v torek, 6. 6., pa v Jereko in Češnjico.


ORATORIJ 2023

Napovedujemo poletni oratorij, ki bo za obe župniji na Bistrici od 21. do 25. avgusta 2023. Otroci in starši, vzemite prijavnice, kjer najdete tudi vse potrebne informacije, in se čim prej prijavite.


SREČANJE ŽPS

V nedeljo, 4. junija ob 19.00 bo v župnišču srečanje ŽPS.


VOVKOVI DNEVI NA BREZNICI

V soboto, 3. junija, bomo s prvim pohodom odprli Vovkovo pot od Tržiča do Breznice (cca. 23 km ali 5 ur hoje po asfaltiranih in makadamskih poteh). Zainteresirane pohodnike prosimo, da se zaradi lažje organizacije dogodka obvezno prijavijo na telefon 041 618 496 ali po elektronski pošti zupnija.breznica@rkc.si. Po predhodni prijavi je možen tudi avtobusni prevoz pohodnikov z Breznice do Tržiča (prispevek 5€). Avtobus bo z Breznice krenil ob 6.30, pohod pa izpred župnijske cerkve Marijinega oznanjenja v Tržiču pričnemo ob 7. uri. Na cilju bo za pohodnike organizirana malica.

V soboto, 3. junija, v okviru Vovkovih dni lepo vabljeni v kulturno dvorano dr. Franceta Prešerna na Breznici, kjer bo predvajan film o življenju Božjega služabnika nadškofa Antona Vovka z naslovom Goreči škof. Po ogledu filma nas bo nagovoril režiser David Sipoš.