sobota, 17. oktober 2020

OBVESTILA

 

Svete maše duhovniki darujemo, tudi v času ukrepov ob epidemiji, in sicer BREZ UDELEŽBE VERNIKOV, po namenih, ki so objavljeni v oznanilih za tisti dan.

 

MOŽNOST ZA PREJEM SVETE EVHARISTIJE - OBHAJILA,

bo med tednom ob 19. uri, v torek ob 8.00 in ob nedeljah pa ob 8.00, 9.30. in 11.00 uri, in sicer samo za tiste, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo, nimajo povišane telesne temperature in so na prejem obhajila pripravljeni (nimajo težkih grehov, oz. so bili prej pri sveti spovedi).

Sveto obhajilo bomo delili vedno v župnišču – v kapeli.

 Ob vstopu v župnišče prihajajte v kapelo tako, da ohranjate priporočeno razdaljo in da se ogibate nepotrebnemu srečevanju. Pred prejemom obhajila sami (ali z drugimi) zmolite kesanje in molitev Očenaš. Nato vam duhovnik podeli sveto obhajilo in vas blagoslovi. Verniki od obhajila odhajate tako, da se ognete odvečnemu srečevanju. Ob odhodu lahko darujete za cerkev, vzamete oznanila ...

Ob vstopu v župnijski prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati 2 metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva). Ob vstopu v posvečeni prostor, je vsak sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo. Vsak je tudi povabljen, da pazi na zdravje in varnost drugih.


Zakrament svete spovedi bomo obhajali po dogovoru. Čas pred praznikom vseh svetnikov je zelo primeren čas za srečanje z Gospodom v skrivnosti tega zakramenta. Vedno me lahko pokličete – 041 926 898, župnik Matjaž.


URADNE URE in če bi kdo želel »dati za mašo«, oddati dar za molitvene namene idr., to lahko stori vsak dan. Večino časa bom doma ali zelo blizu doma. Vseeno prosim, da predhodno pokličete po telefonu (041 926 898).

 

Ob smrti svojcev pokličite v župnišče/župnika in se bomo uskladili in dogovorili za pogreb. Pogrebi so lahko do nadaljnjega samo v ožjem/družinskem krogu – samo pokop, brez svete maše. Povabljeni pa, da darujete za svete maše za rajnega/rajno ob 7. in 30. dnevu.

 

Svete maše lahko spremljate po TV, radiu, oz. spletu (ned. ob 10h na TV SLO 2; vsak dan na: TV-EXODUS ob 6h, 12h ali 18h in RADIO OGNJIŠČE ob 19h, ned. ob 10h) in prejemajte duhovno obhajilo.

 

Vsak dan radi molimo drug za drugega. Čas, ki ga doživljamo gotovo in primeren za poglabljanje brezbrižnosti do Boga in bližnjega.